Kozačky nebo sandály – kterým typem je lepší začít?

Nude love, klasika v odstínech béžové
9 grudnia 2022
Studená fialová.
15 stycznia 2023

Boty nebo sandály? Co si vybrat jako první?

Tuto otázku si klade mnoho lidí. Výběr je obtížný, protože oba typy jsou zcela odlišné a nabízejí zcela odlišné možnosti. Proč je tato volba pro začátečníka ještě obtížnější?
Abyste si vybrali ty správné boty pro sebe, musíte zvážit, jaký exotický styl chcete tančit. To, co mám na mysli?
Pokud volíme flow, old school nebo jiné podobné styly, rozhodně doporučuji sandály. Sandály zdůrazňují linie chodidel a prodlužují nohu, což je u těchto stylů nesmírně důležité a zdůrazní pohyb.

Jaké další výhody mají sandály?

Naučíme se, jak správně používat nohu a kotník. Což bude pro začátečníka dost těžké a náročné.
Zde přicházejí na řadu otázky a debaty různých lidí. Mnoho lidí doporučuje pro začátek k rozvoji tohoto pohybu sandály, ale je taková obtížnost nutná pro člověka, který s takovými botami nikdy netančil a nikdy s takovým tancem neměl zkušenost? Podle mého názoru ne. Při pohledu na své studenty, kteří se snaží zapamatovat si pohyb na začátku, jak pohybovat rukou a nohou a nevyvrtnout si kotník. Takže si myslím, že začít své dobrodružství s kotníčkovými botami spíše než sandály bude pro mnoho lidí mnohem lepší volbou. Zejména proto, že máme velký výběr kozaček, z nichž ne všechny drží nohu tak pevně. Noha v semišových kozačkách funguje úplně jinak než v lakovaných. Lakované boty budou mít nejtužší chodidlo, což znamená, že budeme muset vynaložit nejmenší množství práce nohou. A rozhodně se v nich bude tančit nejsnáze. Výběrem semišového modelu však můžeme pracovat s chodidlem mnohem více, protože není tak tuhé a můžeme s ním pracovat.

 

Na výběr máme i kožené kozačky, které jsou někde mezi lakovanou a semišovou. Pro mě nejlepší. Noha drží a zároveň se s ní dá pracovat. Tento model má však nejmenší výběr barev, takže pokud chceme barevné boty, musíme zvolit lakované a semišové boty.

Proč bych si jinak pro začátek vybral kotníkové boty?

Při učení exotických triků je neumíme správně provádět a v důsledku toho může dojít k poškození otevřených prstů v sandálech. Proto pro naučení exotických triků (zejména skákání) doporučuji zakoupit kotníkové boty. Pokud budeme znát správnou techniku ​​a dokážeme daný trik předvést, určitě si ho v sandálech zopakujeme.
Pokud je tedy náš styl exotický tvrdý, budou tam lépe fungovat i kotníkové boty, hlavně díky učení a používání mnoha triků. A tempo přechodů a předvedené choreografie.
Nejlepší je mít ve sbírce jak sandály, tak kozačky. A cvičit v obou, podle toho, co máme na trénink připravené. A na co se aktuálně zaměřujeme, na čem chceme pracovat.
Pokud si ale musíte vybrat, promyslete si, k čemu (jakému stylu) je využijete. A pokud teprve začínáte a nevíte, který směr bude pro vás ten pravý, doporučuji kotníkové boty, protože v nich se dá dle mého názoru vše bezpečně procvičit. Žádné starosti s vyvrtnutím kotníku nebo skřípnutím prstů.
Ale jak jsem psal dříve, názory se budou dělit kvůli preferenci stylu.

MalwinaGS

Modely na fotce jsou:

 
 

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /bootky.cz/blog/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286
Martyna Zawadzka